Volg jij onze leuke activiteiten?

Regelmatig vindt er een update plaats in ons activiteiten menu!
Heb je aan een activiteit deelgenomen? Kijk dan terug op dit evenement, want waarschijnlijk hebben we dan foto’s aan het item gekoppeld!
Wil je foto’s of een verslagje aanleveren? Stuur dit dan aan website@prometheusruitersport.nl.

Verjaardagsles!

Hoera! Ik ben jarig!
En dat vieren wij. Zie je dat mooie dekje? En als cadeau van Prometheus Ruitersport mag jij kiezen wat we in de les gaan doen. Deze keer is gekozen voor een estafetteles. En tot slot heerlijke zelfgebakken cakejes. Van harte gefeliciteerd!

Onderlinge wedstrijden

28-08-2019  De Onderlinge wedstrijden zijn altijd een feest. Best spannend, maar vooral gezellig! Op 15 september 2019 is er weer een nieuwe wedstrijd. Inschrijven kan bij Sandra.

Doeke

16-5-2019  In mei hebben we afscheid genomen van Doeke. Het is een moeilijk en verdrietige besluit om zo’n bijzonder paard in te laten slapen.

Vele leden hebben van Doeke geleerd en dit mooie paard heeft veel vreugde gegeven. Doeke heeft zich ontzettend geliefd gemaakt bij de leden van PRS.

Wij leven ontzettend mee met de verzorg(st)ers van Doeke. En wensen hen alle kracht en sterkte toe de komende tijd.

Het bestuur van Prometheus Ruitersport
Sandra, Alex en Monique

Orlando

4-4-2018  Maandag 2 april heeft Orlando een ongeluk gehad op een bruggetje in het park. Alles is geprobeerd om hem te redden maar Anne heeft de verschrikkelijke beslissing moeten nemen om hem in te laten slapen.

Orlando is 16 jaar geleden bij Prometheus Ruitersport gekomen als manegepaard. Zijn uitbundige karakter zorgde ervoor dat hij niet gelukkig was als manegepaard en 12 jaar geleden is Anne zijn eigenaar geworden. Dit nadat ze hem al 4 jaar verzorgde als manegepaard. Lief en leed heeft ze met hem gedeeld.

Orlando was een boegbeeld van PRS. Zijn goedaardige, rustige maar toch bijzondere karakter zorgde ervoor dat hij zich ontzettend geliefd heeft gemaakt bij de leden van PRS.

Wij leven ontzettend mee met Anne, Bert en de verzorgsters van Orlando. En wensen hen alle kracht en sterkte toe de komende tijd.

Het bestuur van Prometheus Ruitersport
Sandra, Alex en Monique

Inval Instructeur/Instructrice

01-01-2019  Prometheus Ruitersport heeft plek beschikbaar voor een gediplomeerde instructeur die tegen een onkostenvergoedingen -op invalbasis- les wil komen geven. Prometheus Ruitersport is een gezellige en kleinschalige vereniging in Delft. Wij hebben 8 manegepaarden en pony’s, die dagelijks in de manegelessen lopen. Ben je gediplomeerd, spreek je redelijk Engels en lijkt het je leuk om les te geven aan een enthousiaste groep beginnende ruiters, stuur dan een mail naar info@prometheusruitersport.nl

Jaap Hennekes

27-2-2018  Vol ongeloof ontvingen wij het bericht dat Jaap Hennekes op 83 jarige leeftijd is overleden.
Jaap is jarenlang lid, voorzitter en erelid geweest van onze vereniging en heeft veel voor de manege betekend.

Namens het bestuur en alle leden van Prometheus ruitersport willen we Atie en familie heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd!

Vrijwilligersfeest

4-10-2017  24 september is het vrijwilligersfeest geweest in de Botanische tuin! Het was heel erg gezellig, leuk dat jullie er waren en nogmaals bedankt voor jullie inzet afgelopen jaar!

Lichtmasten

24-09-2017  Er zijn afgelopen week nieuwe lichtmasten geplaatst. Hierdoor kunnen we weer ruim 60 meter verlicht rijden! Dank jullie wel vrijwilligers voor het helpen!

Toppers van PRS!

24-05-2017  Het aantal Z- ruiters bij Prometheus Ruitersport is er weer met 1 gegroeid!
Petra de Jong mag met Finley Z1 gaan starten. Bo Mynett zal met Bijou zondag haar debuut maken in het Z2. Shadow heeft al Z1 gestart met Marcel Everaarts en nu succesvol met Lisette van Laren in de M2 en met Sandra Moerkerken mag Shadow M1 gaan starten! Zaro is herstellende van een blessure en is met Monique Mensing uitgebracht in het ZZ-L.

Allemaal Toppers bij PRS!

Op het land!

23-04-2017  De paarden zijn vandaag voor het eerst weer op het land geweest! Komende tijd zullen de paarden langzaam opbouwen en daar is natuurlijk hulp bij nodig. Laat je instructeur weten wanneer je kunt helpen. Als de paarden opgebouwd zijn halen de avondlessen de paarden weer binnen, let er op dat je iets eerder aanwezig bent.

Algemene ledenvergadering

01-02-2017  Prometheus Ruitersport  heeft 10 februari de algemene ledenvergadering gehouden. Afgetreden bestuursleden zijn:
Bo Mynett (voorzitter), Rachel Lok (penningmeester) en Iris Diemers (secretaris). Al deze bestuursleden blijven zich inzetten voor de vereniging. Het nieuwe bestuur bestaat momenteel uit slecht 3 leden: Sandra Moerkerken (voorzitter), Alex Jonker (penningmeester) en Monique Mensing (secretaris). Mochten bestuursleden zich in de loop van het jaar aanmelden, kunnen deze toetreden als bestuur. Aanmeldingen via: bestuur@prometheusruitersport.nl.

Nieuw manegepaard

01-02-2017  Prometheus Ruitersport heeft vanaf 1 februari een nieuw manegepaard, Murphy.

Murphy is een mooie Friese Ruin van 12 jaar en is voorlopig eerst op proef. We hopen veel plezier met Murphy te beleven!

Bestuursleden gezocht!

26-01-2017  Prometheus Ruitersport gaat het komende jaar verder als zelfstandige vereniging! Daarom zijn wij hard op zoek zijn naar nieuwe mensen die ons bij deze uitdaging willen helpen en plaats willen nemen in het bestuur.

Hierbij willen we jullie informeren dat onderstaande vacatures per 10 februari 2017 a.s. in gaan. Op deze datum zal tijdens de ledenvergadering een nieuw bestuur worden gekozen.

Zittende bestuursleden kunnen zich herkiesbaar stellen. Aanmelden kan tot 9 februari bij de secretaris, Iris Diemers (secretaris@prometheusruiterport.nl / irisdiemers@gmail.com).

Lees hier meer over de openstaande functies

Theo

24-01-2017  Zoals jullie allemaal wel weten loopt Theo al lange tijd niet meer mee in de lessen, doordat hij pijn heeft in zijn rug. Zijn rug is gescand en op de foto gezet. Hierna is er een behandeling gestart. Helaas heeft deze niet het gewenste resultaat en is het voor Theo niet meer fijn om ruiters op zijn rug te hebben. Hij zal ons daarom dan ook gaan verlaten. Het goede nieuws is dat hij gezelschapspaard wordt in België bij mensen aan huis.

Theo is zaterdag opgehaald om naar zijn forever-home te gaan, waar hij hopelijk nog heel oud mag worden.

Wij gaan opzoek naar een nieuw verenigingspaard.

Clubkampioenen 2016

08-01-2017 Tijdens onze nieuwjaarsreceptie zijn de clubkampioenen van 2016 gehuldigd. Anne is onze jeugdkampioen, Caroline junior kampioen en Alma senior kampioen!

Allemaal van harte gefeliciteerd met de mooie beker!

Gelukkig nieuwjaar!

01-01-2017 Prometheus Ruitersport wenst alle leden een gelukkig nieuwjaar! Zondag 8 januari om 15.00 uur is onze nieuwjaarsreceptie in de kantine. Hier worden ook de clubkampioenen van 2016 bekend gemaakt! Tot zondag!

Grote clubactie 2016

12-12-2016 Prometheus Ruitersport heeft dit jaar €462,09 opgehaald met de lotenverkoop van de grote clubactie. Dit met maar 3 loten verkopers van de ruim 120 leden. Wil je ons volgend jaar ook meehelpen om dit bedrag te verdubbelen?

Sinterklaaswokken

28-11-2016 Zondag 27 november heeft de actico een avondje Sinterklaaswokken georganiseerd, het was een hele gezellige avond en als afsluiting allemaal nog een presentje van de sint!

Activiteitenkalender 2017

23-11-2016 Onze activiteiten voor 2017 zijn weer gepland! Naast de regulieren wedstrijden zullen er ook door HSVP wedstrijden worden georganiseerd voor mensen met een startkaart. De data van de KNHS zijn nog onder voorbehoud.

Achter de schermen

22-11-2016 Vanaf Achter de schermen is het bestuur van Prometheus Ruitersport druk bezig met de plannen voor 2017. Uit gesprekken met het hoofdbestuur van Prometheus is gebleken dat we niet genoeg TU personeelsleden hebben, en daarom in 2017 zelfstandig verder zullen gaan. Er veranderd niet veel, maar we zijn wel op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Ook zoeken we vrijwilligers die ons kunnen helpen met de kantine, op wedstrijden en iemand die deze website wil beheren. meer informatie of aanmelden: bestuur@prometheusruitersport.nl

Hippische Sportvereniging Prometheus

11-10-2016 Vanaf 2017 kunnen er weer KNHS wedstrijden gereden worden bij Prometheus! Sandra Moerkerken, Rachel Lok en Lisette van Laren zijn druk bezig om een zelfstandige vereniging op te richten, Hippische Sportvereniging Prometheus (HSVP). Neem alvast een kijkje op de site!

Klussers

21-09-2016 Wat boffen we toch met onze klussers. Berend heeft een prachtig hek gemaakt voor de paddock!

Elke week zijn er meerdere fanatieke vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor onze vereniging. Uiteraard kunnen we altijd nog meer hulp gebruiken. Ben jij timmerman, loodgieter, hobbyklusser, of schoonmaker, fiscalist, boekhouder, help ons mee!

Neem contact op met het bestuur voor meer informatie!

Enjoy steelt de show

01-09-2016 Enjoy heeft vandaag haar filmdebuut gemaakt en heeft de rol van Americo vertolkt in de nieuwste filmproductie van de TU Delft. Het is nog niet bekend wanneer de film uitkomt, maar uit betrouwbare bronnen is er vernomen dat dit vóór 1 december is. De regisseur van de productie heeft in een interview laten weten dat het werken met Enjoy een feest was en dat ze deze rol met volle overgave heeft gespeeld. Indien er nieuws is zullen we het zo spoedig mogelijk laten weten. Wij kijken in elk geval uit naar het uitkomen van deze film!

*Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door de crew: Sandra, Evelyne en Lisette.*

Bekijk hier de foto’s

Nieuwe kruiwagens

03-08-2016 We hebben nieuwe 2-wielige kruiwagens aangeschaft. Hiermee maken we het de cliënten van Ipse de Bruggen iets makkelijker en minder zwaar, en ze zijn er erg blij mee!

Oefenspringen gaat niet door

25-07-2016 Helaas gaat onze oefenspringwedstrijd op 7 augustus niet door

Er zijn te weinig aanmeldingen door vakantiegangers, we gaan spoedig een nieuwe datum prikken!

Beau

23-07-2016 Eerder dan verwacht is ook Beau bij ons aangekomen!

Beau is een 9- jarige tinker pony-merrie en net als Enjoy hebben wij haar overgenomen van Stal Smit in Delfgauw.

Welkom Beau!!!

Arie

12-07-2016 We hebben een nieuwe pony! Vandaag is Arie ons komen versterken, Welkom Arie!

We hebben afgelopen weken erg veel nieuwe leden mogen verwelkomen. Om onze paarden niet te veel te belasten komt Arie ons helpen. Arie is een 8-jarige haflinger. Hij is voorlopig nog even een maand op proef, maar als hij het goed doet, mag hij bij ons blijven!

DROESVRIJ!

17-06-2016 Vanaf vandaag zijn we officieel droesvrij! Na een lange vervelende periode zijn al onze paarden weer gezond en hebben we lang genoeg gewacht zodat we zeker weten dat de bacterie helemaal weg is! De paarden mogen weer het terrein af en op wedstrijd, maar er mogen ook weer paarden van buitenaf op ons terrein. Wij hebben natuurlijk een prachtige nieuwe buitenbaan, wist je dat leden deze kunnen huren? Tot snel!

2 nieuwe paarden!

28-05-2016 Wij hebben een nieuw manegepaard Enjoy!!! Enjoy is een 13 jarige merrie. We hopen heel veel plezier met haar te hebben! Per 1 augustus komt ook Beau onze manege versterken.  Beau is een 17 jarige tinkermerrie. Ook van haar hopen we heel veel plezier te hebben.

De BARCO heeft hulp nodig!

18/5/2016 Wil jij ons helpen met diverse werkzaamheden op onze leuke vereniging?

Online veiling

17/5/2016 Wat een groot succes was onze online veiling! We hebben hiermee maar liefst € 756 me opgehaald!

We zijn er natuurlijk nog niet, help je ons om ons doel te halen?

sponsors gezocht

Onze buitenbak is klaar!

24/4/2016 Grecon heeft een prachtige 20×60 buitenbaan bij ons aangelegd. Zondag 24-4 is deze officieel geopend en kan er heerlijk in gereden worden. Uiteraard moeten we goed met deze bak omgaan en hebben wij reglementen voor het gebruik hiervan gemaakt.

grecon

Tubby

20/4/2016 Tot aan dit weekend hebben wij goede hoop gehad dat onze Tubby weer volledig zou herstellen en nog een goed leven op onze manege zou kunnen leiden. Helaas hebben wij vandaag te horen gekregen dat Tubby niet meer beter zal worden. Hij lijdt aan een auto-immuunziekte die niet te genezen is. Daarom heeft het bestuur in overleg met de VECO, dierenartsen en hoefsmeden besloten dat Tubby ingeslapen wordt. Nu wij weten dat Tubby niet meer zal genezen willen wij hem verder lijden besparen. Daarom zal hij morgen ingeslapen worden. Wij zullen onze lieve Tubby ontzettend gaan missen.

Sponsors gezocht!

HELP Prometheus!

Zoals jullie weten hebben we de grote stap gewaagd om de manege te gaan verbouwen! Een grote uitgave, maar we krijgen er een prachtige 20 x 60 buitenbak en nieuwe paddock voor terug.

Tegenslagen…
Helaas ervaart de manege juist nu andere financiële tegenslagen die we niet hadden voorzien…

Lees meer…

DROES

25/3/2016 Er heerst Droes bij ons op stal. Droes is een besmettelijke ziekte veroorzaakt door een bacterie. Droes is een vrij ongevaarlijke zieke en is te vergelijken met de mazelen bij kinderen. Er kunnen wel complicaties optreden. Daarnaast is er bij één paard het DNA van het virus EHV4 gevonden, dit is de verkoudheidsvorm van rhinopneunomie. We willen benadrukken dat dit niet de abortus en verlammingsvorm is.
Wij hebben niet eerder kunnen bevestigen dat het deze vorm betrof omdat we de uitslagen wilde afwachten. Helaas gaat de social media en mond op mond ‘reclame’ iets sneller dan wij dachten en zijn er verkeerde geruchten de wereld rond gegaan. We hebben de juiste voorzorgsmaatregelen reeds genomen en hanteren strikte regels om verspreiding tegen te gaan.

De paarden mogen ons erf niet af en er mogen geen paarden van buitenaf op ons terrein. Helaas moeten we dit tot 6 weken na de laatste snottebel of koortsgeval aanhouden en hierdoor zullen er voorlopig geen oefen KNHS wedstrijden georganiseerd worden en kunnen onze wedstrijdruiters even niet starten.

Dit virus is alleen besmettelijk voor paarden, mensen en honden lopen geen gevaar, maar kunnen het wel naar andere paarden overbrengen, daarom verzoeken we alle leden om:

  • met schone gewassen kleding naar de manege komen
  • schoenen te dompelen in de daarvoor bestemde ontsmettingsbakken voordat je de stal binnengaat
  • schoenen te dompelen in de daarvoor bestemde ontsmettingsbakken als je het terrein weer verlaat
  • handen wassen en desinfecteren
  • bij thuiskomst douchen en kleding weer wassen
  • geen andere stallen te bezoeken
  • op stal is het belangrijk dat je alleen je eigen paard verzorgd en geen andere paarden aait

Dank je voor de medewerking!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het bestuur.

PRS op de Radio

Op dinsdag 22 maart om 11.00 uur is Evelyne van Loon op de radio geweest om te vertellen over Prometheus Ruitersport op Radio Delft! Komende dagen wordt deze regelmatig herhaald, dus mis het niet!
stadsradio delft

Nieuws?

Heb jij nog nieuws voor ons of leuke foto’s? Laat het ons weten!